Fjernelse af visdomstænder


Denne operation foregår ved at man under anvendelse af lokalbedøvelse, fuld narkose eller sedation og nogle gange noget beroligende medicin, fjerner visdomstænder, hvor der er fundet anledning til at de skal bortopereres.

Operationen foregår ved at man helt bagtil i kinden laver en lille rids i gummen. Tanden kan derefter identificeres og løsnes.

Nogle visdomstænder ligger skråt i kæben og der kan det være nødvendigt at tanden deles i mindre stykker inden den så kan fjernes. Når tanden er fjernet, placeres typisk 2 små tråde som opløses af sig selv efter ca. 3 uger.

 

Efter din operation


En af vores kirurgiske klinikassistenter Camilla eller Christina, vil efter din operation grundigt vejlede dig indenfor kost, sårpleje og brugen af smertestillende.

Efter en operation i mundhulen, er det meget vigtigt at man lader såret få ro.

Mange vil tit, når de kommer hjem efter operationen, skylle og rense og spytte, fordi der er en dårlig smag i munden.

Netop dette skal man undlade, for at sikre, at såret kan nå at blive stærkt nok til at modstå mundens påvirkninger. Sammenbid på gazekompres er det bedste man kan gøre de første par timer og herefter blot give såret ro og følge de anvisninger, herunder f.eks. brug af sodavandsis, som man har fået fra vores kirurgiske assistenter.

Når du er klar til at tage hjem modtager du vejledningen i papirform, så du har noget at vende tilbage til hvis du bliver usikker på noget. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål vedrørende din operation.