Rodspidsamputation


Når en tand bliver rodbehandlet, er det ikke altid muligt for tandlægen at rodbehandle krumme rødder helt sufficient. Over tid ser man, at der omkring tandens rodspidser danner sig en kronisk, latent betændelsestilstand. 

Det er alment anerkendt, at det ikke er sundt at have den slags kroniske infektioner i kroppen. Der er nyere forskning som viser, at bakterier fra kæberne kan genfindes andre, vitale steder i kroppen der giver anledning til sygdom.

Tilstanden kan behandles med et mindre kirurgisk indgreb kaldet rodspidsamputation.

Indgrebet har til hensigt at eliminere de inficerede rodspidser på tandens rødder.

Indgrebet tager ca. 1/2 til en hel time alt efter sværhedsgrad.

Der laves en lille adgang via gummen. Herefter kan tandrodsspidserne bores væk. Afslutningsvis lægges en lille fyldning for at sikre at roden er tæt.

Der lukkes med enkelte tråde som forsvinder af sig selv.

 

Efter din operation


En af vores kirurgiske klinikassistenter Camilla eller Christina, vil efter din operation grundigt vejlede dig indenfor kost, sårpleje og brugen af smertestillende.

Efter en operation i mundhulen, er det meget vigtigt at man lader såret få ro.

Mange vil tit, når de kommer hjem efter operationen, skylle og rense og spytte, fordi der er en dårlig smag i munden.

Netop dette skal man undlade, for at sikre, at såret kan nå at blive stærkt nok til at modstå mundens påvirkninger. Sammenbid på gazekompres er det bedste man kan gøre de første par timer og herefter blot give såret ro og følge de anvisninger, herunder f.eks. brug af sodavandsis, som man har fået fra vores kirurgiske assistenter

Når du er klar til at tage hjem modtager du vejledningen i papirform, så du har noget at vende tilbage til hvis du bliver usikker på noget.  Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål vedrørende din operation.