Biopsi


En vævsprøve foretages når tandlægen eller lægen har konstateret blivende forandringer af mundens slimhinder (kinder, tunge, læber, gane m.m.)

Formålet med prøven er, at man ved farvning af det udtagne væv og ved mikroskopisk undersøgelse af vævet kan konstatere, hvilke celler der findes i vævet. På den måde måde kan man hyppigt finde en diagnose som giver anledning til en fokuseret kirurgisk og /eller medicinsk behandling.

Indgrebet foregår i lokalbedøvelse, fuld narkose eller sedation og tager ikke lang tid.

 

Efter din operation


En af vores kirurgiske klinikassistenter Camilla eller Christina, vil efter din operation grundigt vejlede dig indenfor kost, sårpleje og brugen af smertestillende.

Efter en operation i mundhulen, er det meget vigtigt at man lader såret få ro.

Mange vil tit, når de kommer hjem efter operationen, skylle og rense og spytte, fordi der er en dårlig smag i munden.

Netop dette skal man undlade, for at sikre, at såret kan nå at blive stærkt nok til at modstå mundens påvirkninger. Sammenbid på gazekompres er det bedste man kan gøre de første par timer og herefter blot give såret ro og følge de anvisninger, herunder f.eks. brug af sodavandsis, som man har fået fra vores kirurgiske assistenter.

Når du er klar til at tage hjem modtager du vejledningen i papirform, så du har noget at vende tilbage til hvis du bliver usikker på noget. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål vedrørende din operation.