Knoglegenopbygning


Denne operation er et indgreb som har til hensigt at skabe større knogle i et område hvor kæbebenet et skrumpet.

Det kan typisk være i forbindelse med traumatisk tab af fortænder eller hvis der længe har manglet tænder i et bestemt område af enten over- eller underkæbe.

Operationen foregår ved at kirurgen laver et mindre snit i gummen i området som kræver behandling. Derefter kan der skrabes knogle i naboområdet eller evt. hentes knogle via en lille rids et andet sted i munden.

Afslutningsvis placeres den nye knogle på det ønskede sted og bevares der under en lille membran. Der sættes tråde til at holde såret rigtigt indtil det er helet.

Når knoglen er modnet, typisk efter ca. 6 mdr., kan der isættes implantater.

 

Efter din operation


En af vores kirurgiske klinikassistenter Camilla eller Christina, vil efter din operation grundigt vejlede dig indenfor kost, sårpleje og brugen af smertestillende.

Efter en operation i mundhulen, er det meget vigtigt at man lader såret få ro.

Mange vil tit, når de kommer hjem efter operationen, skylle og rense og spytte, fordi der er en dårlig smag i munden.

Netop dette skal man undlade, for at sikre, at såret kan nå at blive stærkt nok til at modstå mundens påvirkninger. Sammenbid på gazekompres er det bedste man kan gøre de første par timer og herefter blot give såret ro og følge de anvisninger, herunder f.eks. brug af sodavandsis, som man har fået fra vores kirurgiske assistenter

Når du er klar til at tage hjem modtager du vejledningen i papirform, så du har noget at vende tilbage til hvis du bliver usikker på noget.  Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål vedrørende din operation.