Bihuleløft


Et bihuleløft er en mindre operation, hvor man udnytter bihulens store volumen til at skabe mere højde på knoglen bagtil i overkæben.

Indgrebet foregår under forebyggende antibiotikadække og under anvendelse af lokalbedøvelse, fuld narkose eller sedation.

Der laves et lille snit i gummen via munden, hvorefter der laves en låge ind i bihulen. Under denne lille låge kan der ilægges knogle som høstes med en skraber i samme seance, gerne i det samme sår.

Efter 6 mdr. kan der så isættes implantater til forankring af fastsiddende tænder i et tandløst område.

 

Efter din operation


Vores daglige leder Helle eller en af vores kirurgiske klinikassistenter Camilla eller Christina, vil efter din operation grundigt vejlede dig indenfor kost, sårpleje og brugen af smertestillende.

Efter en operation i mundhulen, er det meget vigtigt at man lader såret få ro.

Mange vil tit, når de kommer hjem efter operationen, skylle og rense og spytte, fordi der er en dårlig smag i munden.

Netop dette skal man undlade, for at sikre, at såret kan nå at blive stærkt nok til at modstå mundens påvirkninger. Sammenbid på gazekompres er det bedste man kan gøre de første par timer og herefter blot give såret ro og følge de anvisninger, herunder f.eks. brug af sodavandsis, som man har fået fra vores kirurgiske assistenter.

Når du er klar til at tage hjem modtager du vejledningen i papirform, så du har noget at vende tilbage til hvis du bliver usikker på noget. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål vedrørende din operation.